De weg naar binnen of juist een extra buitenlaag?

Veel zogenaamde “spirituele” mensen geloven dat ze door ander gedrag neer te zetten ze de ander kunnen overtuigen van hun goede bedoelingen en ze geloven dat ze dan zichzelf “Zijn”. Ze herhalen wijze woorden van anderen zonder de inhoud en de levensles van die woorden te kennen. Ze geloven dat ze daarmee ook heel hard aan hun innerlijk werken en dat ze intuïtief zijn. Terwijl ze geen enkele diepere vraag kunnen beantwoorden. (Intuïtie betekent hoger innerlijk weten. Weten betekent dat je alle moeilijke vragen kunt beantwoorden. Het is het hoogste pad dat op aarde gelopen kan worden, nadat men zijn innerlijke Zelf heeft ontdaan van de energie van anderen. Dus geen versluierende lagen om je heen). Ze blijven steken in denken/doen, in geloven, in een kloon worden en kopiëren gewenst gedrag. Ze worden boos als iemand hen mentaal aanraakt en de vinger op de zere plek legt om hun wond te helen. Hun verharde onechte buitenlaag (uiterlijk vertoon en gedrag) doet pijn en ze leggen liever een extra laagje eromheen dan dat ze heel worden en naar binnen gaan kijken en de weg van ontdekking (zonder dek) opgaan die de ander al gedurende vele jaren heeft afgelegd.

Ze werken inderdaad heel hard, maar herhalen wat ze al eeuwenlang doen. Ze leggen weer een sluier / een laagje over hun wezen heen. Hun innerlijk wordt daardoor steeds minder goed zichtbaar. (Zie hiervoor ook het YouTube verhaal van Pinokkio dat spoedig volgt).

Ze voldoen daarmee aan de verwachtingen van de groep – de maatschappij of het geloof – dat voorschrijft hoe jij je als mens moet gedragen. Er wordt door die groep/de maatschappij/het geloof verwacht dat je voldoet aan hun criteria. Momenteel is het heel belangrijk zo wil men de ander doen geloven om veel uiterlijke schijn neer te zetten. Bijvoorbeeld geen rimpeltje of pukkels hebben. Juist wel make-up (vrouw) of juist geen make-up (man) te hebben. Mannen die broeken moeten dragen en geen rok mogen dragen. Vrouwen die beiden mogen dragen. Vrouwen die in sommige culturen juist liever verstopt worden achter dikke lagen kleding of sluiers. Vrouwen met lang haar vinden we prachtig. Haren staan immers voor kennis, maar mannen mogen geen lang haar. Vrouwen moeten momenteel een BH dragen met vulling/schalen, waardoor hun borsten groter lijken en hun tepel niet te zien is. Wat verhullen we? Mannen dragen broeken met een ongemakkelijk kruis dat halverwege hun benen hangt, waardoor ze zich slecht bewegen kunnen. Waarom verhullen mannen hun benen en de grootte van hun geslachtsorganen. Waar zijn we bang voor? Waarvoor schamen we ons? Wie bepaalt dit dodelijke plaatjesboek? Waar is de balans? Waar is de emancipatie?

Een ander opgelegd verwachtingspatroon is dat we maar moeten (glim)lachen, blij kijken, een vlotte babbel moeten hebben en nette manieren, waarbij we altijd positief moeten zijn en de ander moeten paaien. Begrijpt u hoe u daarmee uzelf en anderen om de tuin leidt? Dit is onecht gedrag en zegt wederom niets over echt zijn, eerlijk zijn, authentiek zijn. Het dwingt ons (top down) dat we niet meer aangeraakt willen worden. We hersenspoelen elkaar (vrijwillige indoctrinatie) en zetten nog meer ziekmakend gedrag (rattengedrag) neer. Dit geven we door aan onze nakomelingen en de mensen om ons heen. 1 op de 5 mensen is als mentaal ziek en nog meer zijn fysiek ongezond. (cijfers AMA, American Medical Association)

De maatschappij maakt van ons het liefst soldaten, slaven of volgelingen die hun werk verrichten. Ze doen dat met uiterlijk vertoon, veel lachen, positiviteit en ongebalanceerd handelen. Het is het piramide concept dat steeds zwaarder het leven onderdrukt en de mens laat degenereren.

Dit uiterlijke vertoon en dit onnadenkende en onevenwichtige uiterlijke gedrag bezoedelt de mens en leidt hen in verzoeking. We moeten deze valse uiterlijke lagen loslaten en onze verantwoordelijkheid oppakken. We moeten de energie van anderen loslaten en ons verbinden met onze eigen energie. Dit betekent ook uit “het plaatjesboek” stappen.

Voor meer informatie ziet overige blogs, de boeken of lezingen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.