Onbalans op de werkvloer

Er zijn landen waar er fabrieken zijn waar alle medewerkers gelijkwaardig en gemotiveerd zijn. Een bekend voorbeeld is Mondragón Cooperative Corporation in Spanje.

In Nederland passen we echter steeds meer het Angelsaksische model toe. Een model dat eruit bestaat dat je blij mag zijn met je baan, vaak voor een luttel bedrag en waarbij je vooral niet moet zeuren over de arbeidscondities. Ook ongevraagde acties of een reactie op een besluit van de baas wordt beloond met ontslag. De medewerker die de hiërarchische ladder wil beklimmen, bereikt dit vaak alleen door vriendjespolitiek, of zich omhoog slijmen. Wanneer hij eenmaal zelf op een hogere positie zit, gaat ook hij de ondergeschikten onderdrukken en uitknijpen. Dit systeem staat bekend als het piramide model. Een systeem dat vooral tegenwoordig verdacht veel begint te lijken op een voorstadium voor een totalitair systeem. De gewone man wordt uitgebuit en onderdrukt en krijgt een baan als flexwerker of zzp’er voor een karig loon zonder sociale zekerheid, terwijl de managers en de harde kern excessief veel geld vergaren opdat ze machtig worden en een groot consortium kunnen neerzetten, liefst wereldwijd. Dat ze daarmee zeer veel onrecht toebrengen aan anderen en de leefomgeving telt voor hen niet. Ze blijven de geschiedenis herhalen die allen zo wanstaltig vinden.

Waar is de balans? Waar zijn de rechten van de mens? Hoe komt het dat er nog steeds politieke partijen zijn die de rechten van de mens nog verder willen onderdrukken, met meer ziekte tot gevolg?

Libertas in Vivo wil de fijnstoffelijke balans herstellen, door de werkelijkheid te tonen.

Wij geven lezingen en persoonlijke begeleiding dat InZicht geeft om uw persoonlijke weg in het leven bewust te kunnen lopen.

Zie ook onze boeken  www.c-t-u.com/shop

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.